Ledere i trivsel er med til at skabe bedre resultater

Jesper Lund Wimmer, områdedirektør i Sydbank

Af journalist Tina Juul Rasmussen

For Jesper Lund Wimmer, områdedirektør i Sydbank, er både hans egen og lederkollegaernes trivsel afgørende for, at de sammen og hver for sig kan bidrage positivt til trivsel, samarbejde og dermed opnå bedre resultater.

Her er det en stor hjælp at have værktøjer, som på enkel og intuitiv vis fremmer en god dialog og samarbejdsproces i ledergruppen på en struktureret måde. Det er Jesper Lund Wimmers erfaring efter at have testet værktøj 2 fra projektet ”Styrk lederes trivsel og resultater”. Værktøjer sætter netop fokus på at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen, fordi den er et vigtigt forum for at styrke trivsel og resultater. Og i gruppen er der brug for, at man hjælper hinanden – også med at bringe evt. uenigheder frem i lyset.  

- For mig er et godt værktøj ikke bare ’endnu et værktøj i rækken’. Et godt værktøj skal kunne sætte sådan en proces i gang og danne basis for en god dialog, som kan supplere den dialog, som måske allerede er i gang i ledergruppen, siger Jesper Lund Wimmer og fortsætter:

- Det blev en overraskende god proces. Jeg havde ellers nået at fortryde, jeg havde sat arbejdet med værktøjet i gang. Vi var allerede i gang med en udviklingsproces i ledelsesgruppen, og jeg blev bekymret for, værktøjet ville forstyrre det arbejde. Den bekymring blev gjort til skamme, da vi kom i gang med at afprøve det.

Hjælper med struktur og prioriteter

Testen af værktøjet gav ifølge Jesper Lund Wimmer en overraskende en god dialog, da alle ni deltagere havde gennemført testen og brugt værktøjet.

- Dels blev dialogen meget konkret, efter vi havde scoret en række udsagn, hvor vi til min store overraskelse svarede forbavsende ens. Og de udsagn, vi havde forholdt os til, kunne vi tage med ind i dialogen, så vi havde en fælles ramme at tale ud fra, forklarer Jesper Lund Wimmer og fortsætter:

- Det gav en god struktur – også fordi der var et sammenfald mellem de punkter, gruppen ønskede at have fokus på. Det betød, at vi kunne lave et fælles prioriteringskort og fælles plakat til løbende opfølgning, som samtidig supplerer den proces, som allerede var sat i gang.

Stærkt fokus på fælles ledelsesopgave

Jesper Lund Wimmer fremhæver også, at værktøjet bidrager med at sætte struktur og fælles ord på nogle områder, som vi i ledergruppen ønsker at arbejde videre med – fælles formuleringer, som alle kan tage udgangspunkt i.

Ydermere har ledergruppen ifølge Jesper Lund Wimmer fået sat ord på deres fælles udfordringer som et godt supplement til den eksisterende proces.

 – Dels er vores udgangspunkt, at vi godt må give udtryk for uenigheder, og vi har selvfølgelig udfordringer ligesom alle andre. Med værktøjet blev vi i stand til at prioritere dem og udvælge to, vi arbejder videre med. Så selvom det endnu ikke har haft en direkte effekt, tager vi plakaten op som støtte til vores dialog på de fælles fysiske ledermøder, hvor vi har tid til at koncentrere os om de to fokusområder, vi arbejder med. Det skaber et stærkt fokus på den fælles ledelsesopgave.

Læs mere om værktøjerne, der er udviklet som et led i projektet ’Styrk lederes trivsel og resultater’ her: https://www.lederestrivsel.dk

Det blev en overraskende god proces. Jeg havde ellers nået at fortryde, jeg havde sat arbejdet med værktøjet i gang. Vi var allerede i gang med en udviklingsproces i ledelsesgruppen, og jeg blev bekymret for, værktøjet ville forstyrre det arbejde. Den bekymring blev gjort til skamme, da vi kom i gang med at afprøve det.
— Jesper Lund Wimmer

Værktøj 2. Styrk ledelsesgruppen – sæt spot på jeres samarbejde og resultater


Du skal som leder af ledelsesgruppen sørge for, at I arbejder systematisk med jeres samarbejde og resultater. Lederne skal hver især tage fuldt ansvar for samarbejdet. Det er afgørende for jeres trivsel. Hjælp hinanden, del resurser og støt hinanden i svære sager.