Vi har mærket en tro på, at vi kan støtte hinanden i ledergruppen

Allan Markussen, områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn

Af journalist Tina Juul Rasmussen

For Allan Markussen, områdedirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn, er lederes trivsel en ligning, som i sidste ende boner ud på bundlinjen.

- Ledere i trivsel er motiverede ledere. Motiverede ledere giver medarbejdere i trivsel. Og motiverede ledere og medarbejdere i trivsel skaber en bedre forretning.

Så langt, så godt. Udfordringen er at få lederne i ledergruppen og HR involveret i processen med at skabe motivation og trivsel. Her kan Allan Markussen se et stort potentiale og hjælp i at have et værktøj, som kan fungere som motor. Og de forventninger viste det værktøj, han og hans ledergruppe testede som et led i projektet ’Styrk lederes trivsel og resultater’, at indfri.

- Et værktøj skal være nemt at gå til og give mening ift. at skabe motivation/begejstring hos lederne. Min personlige forventning er, at det kan skabe mere holdånd og alignment i ledergruppen. Og skabe rum for, at alle ledere i gruppen tør åbne og ”blotte” sig for hinanden, så vi kan tale mere ledelse end drift, siger Allan Markussen.

Brugte tid på egen trivsel

En værdifuld erfaring fra testen af værktøjet var, at lederne blev tvunget til at forholde sig til noget, de ellers ikke giver sig selv så meget tid til at forholde sig til i en travl hverdag, forklarer Allan Markussen.

- Deres besvarelser gav rigtig gode input til dialog og diskussion, som viste sig at åbne op for mange relevante problemstillinger, vi nu har valgt at håndtere som gruppe. Udbyttet af det er helt klart, at vi skaber en motiveret ledergruppe, der føler sig involveret og hørt, og som har mod på at arbejde med de temaer, vi i fællesskab har valgt på det møde, hvor vi havde dialog om vores input i værktøjet.

Kan hjælpe og støtte hinanden

Han har lært, at der er klare områder, hans ledergruppe med fordel kan arbejde med for at skabe øget trivsel i ledergruppen.

- Vi har fået en endnu mere motiveret ledergruppe, fordi de føler sig involveret og hørt. Det åbner for mange gode ideer til et fremadrettet endnu bedre samarbejde. Og vi har fået rettet lyset mod noget, vi godt vidste, vi havde brug for – har mærket en tro på, at vi kan hjælpe og støtte hinanden.

For Allan Markussen eget vedkommende har processen med værktøjet gjort sig arbejde, og for nu har han lagt det på hylden – dog med mulighed for at genbesøge det efter behov.

- Her og nu har det bidraget til at få lyst på nogle udfordringer, som nu er grebet og sat i gang som et fælles projekt i ledergruppen. Det kan være at vi senere med fordel kan genbesøge de input, vi hver især har bidraget med.

Læs mere om værktøjerne, der er udviklet som et led i projektet ’Styrk lederes trivsel og resultater’ her: https://www.lederestrivsel.dk

Et værktøj skal være nemt at gå til og give mening ift. at skabe motivation/begejstring hos lederne. Min personlige forventning er, at det kan skabe mere holdånd og alignment i ledergruppen. Og skabe rum for, at alle ledere i gruppen tør åbne og ”blotte” sig for hinanden, så vi kan tale mere ledelse end drift.
— Allan Markussen

Værktøj 2. Styrk ledelsesgruppen – sæt spot på jeres samarbejde og resultater


Du skal som leder af ledelsesgruppen sørge for, at I arbejder systematisk med jeres samarbejde og resultater. Lederne skal hver især tage fuldt ansvar for samarbejdet. Det er afgørende for jeres trivsel. Hjælp hinanden, del resurser og støt hinanden i svære sager.